Σημαντικές κινήσεις της CGSoft: Συνεργασία με το Mobile Experience Laboratory του ΜΙΤ και συμμετοχή σε πρόταση έργου στο FP7

Δύο σημαντικές κινήσεις της CGSoft σε μία ημέρα: Συνεργασία με το Mobile Experience Laboratory του MIT για εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας με GPS και συμμετοχή σε πρόταση έργου στο FP7 για διαχείριση οικιακής ενέργειας.

Ιδιαίτερη ημέρα η περασμένη  Τετάρτη για τη CGSoft, καθώς μ’ αφορμή υπό ανάθεση έργο για υλοποίηση πολιτιστικού πλοηγού γιαsmartphones και tablets, επιδιώξαμε και πετύχαμε, να εξασφαλίσουμε την αποκλειστική συνεργασία του Mobile Experience Lab, εξειδικευμένου εργαστηρίου σε εφαρμογές διαχείρισης περιεχομένου, σε συνδιασμό με την τοποθεσία και με αξιοποίηση της κινητής τηλεφωνίας, του κορυφαίου παγκοσμίως σε όλες τις σχετικές κατατάξεις Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασσαχουσέτης (ΜΙΤ).

Η συνεργασία του παραπάνω εργαστηρίου με τη CGSoft για  πρώτη φορά στην Ελλάδα –σχεδιάζουμε ήδη και άλλες – σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που αυτό φέρει και την εμπειρία του από ανάλογα έργα, στον ευρωπαϊκό (π.χ. τουριστικός πλοηγός Βενετίας) και διεθνή χώρο, αποτελεί καταξίωση για εμάς και ταυτόχρονα ανεβάζει τα ποιοτικά δεδομένα του αποτελέσματός της στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, καθιστώντας τα εξαρχής αντικείμενο ενδιαφέροντος για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο.

Την ίδια ημέρα (17/1/2012) επίσης, κατατέθηκε από ομάδα ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και φορέων στην οποία συμμετείχε και η CGSoft, πρόταση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα FP7,  με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πληροφοριακής πλατφόρμας διαχείρισης της οικιακής ενέργειας με διακριτότητα φορτίου. Η πρόταση αυτή είναι συνέχεια μιας σειράς ερευνητικών και λοιπών δράσεων της εταιρίας μας στον κλάδο της ενέργειας, όπου άλλωστε έχουμε και την πλήρη υποστήριξη εταιριών παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Στην ομάδα του έργου συμμετέχουν 9 εταιρίες και φορείς από 8 χώρες (Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία και η CGSoft από την Ελλάδα).