Με μια υπέροχη και αναλυτική παρουσίαση της Κας Μαρίας Κώστογλου (mariakostoglou@aol.gr) εκ μέρους του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης Δοτών Μυελού των Οστών πανεπιστημίου Πατρών) στα γραφεία μας και την εγγραφή του συνόλου του προσωπικού μεταξύ 18-50 χρονών (αποδεκτά όρια ηλικίας για ένταξη στο πρόγραμμα) της CGSoft Ltd, στην ελληνική δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, μία ακόμα δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με την ευχή να βρει ανταπόκριση σε όλους τους φίλους και συνεργάτες μας.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποια ασθένεια του αίματος, όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών από συγγενή ή εθελοντή δότη είναι πλέον μια καθιερωμένη θεραπευτική μέθοδος και για ορισμένα νοσήματα του αίματος αποτελεί τη μόνη θεραπεία. Δυστυχώς, ένας μεγάλος αριθμός ασθενών δεν διαθέτη συγγενή δότη. Η μόνη τους ελπίδα είμαστε εμείς. Μπορούμε εντελώς ανώδυνα και χωρίς κανέναν κίνδυνο για την υγεία μας, μέσα σε μιά μέρα να τους χαρίσουμε μια ζωή με το να εγγραφούμε και να ενταχθούμε στη δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι, μπορεί σήμερα το δικό μας μόσχευμα να Χαρίζει Ζωή σε κάποιον άγνωστο ασθενή, αύριο όμως κάποιος άλλος εθελοντής, μπορεί να Χαρίσει Ζωή σε εμάς ή κάποιον δικό μας.

Κάθε ενδιαφερόμενος, εθελοντής μπορεί να βρει περισσότερα πληροφορίες εδώ: www.xarisezoi.gr ή να επικοινωνήσει με το ΚΕΔΜΟΠ: τηλ. 2610 997510, email: cbmdpatras@upatras.gr

 

featured_xarise_zwi2