Η NICO LAZARIDI με σταθερό στόχο τη δημιουργία κρασιών ανώτερης ποιότητας, επιλέγει Thesis for Wineries και εντάσσεται στην οικογένεια των συνεργατών της CGSoft

nico-lazaridi-oinopoieio-4

Ο Νίκος Λαζαρίδης, εκτός από ένας από τους πλέον επετυχημένους επιχειρηματίες στο χώρο του μαρμάρου, μέσω της ομώνυμης εμβληματικής οινοποιίας NICO LAZARIDI, υπήρξε πρωτεργάτης στην δημιουργία μιας ολόκληρης οινοποιητικής περιοχής στη Δράμα. Σήμερα, η οινοποιία με το μάτι στραμμένο στο μέλλον υπό την καθοδήγηση του γιού του Νίκου Λαζαρίδη, Φεδερίκου και σταθερούς πάντα στόχους, τη δημιουργία κρασιών ανώτερης ποιότητας, την ανάπτυξη και ανάδειξη του μακεδονικού αμπελώνα καιτην σταθερή καταξίωσή της στον παγκόσμιο οινικό χώρο παράγει περίπου 850.000 φιάλες εκλεκτών ποιοτικά οίνων τον χρόνο ενώ οι εξαγωγές της καλύπτουν το 30% του κύκλου εργασιών.

Η εταιρία, στα 30 χρόνια αμπελουργικής εμπειρίας, πειραματίστηκε αλλά και πειραματίζεται συνεχώς σε ποικιλιακό επίπεδο στοχεύοντας πάντοτε την μακροπρόθεσμη εφαρμογή τόσο των βέλτιστων καλλιεργητικών μεθόδων αλλά και τον εμπλουτισμό του αμπελώνα με ποικιλίες που θα έχουν ενταχθεί με απόλυτη επιτυχία στο terroir της περιοχής με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη αλλά και διαφοροποίηση των προϊόντων της. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν περίπου 6.500 τ.μ. και αποτελούν ένα ενοποιημένο συγκρότημα που περιλαμβάνει χώρους οινοποίησης, παραγωγής, εμφιάλωσης, χώρους αποθήκευσης, υπόγειες κάβες για την ωρίμανση των κρασιών, γραφεία, χώρους γευσιγνωσίας και σεμιναρίων καθώς και την πινακοθήκη “Μαγικό Βουνό” η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Το οινοποιείο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του (κτισμένο μέσα στον κεντρικό αμπελώνα και εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο της περιοχής, βλέποντας από όλες τις πλευρές του περιμετρικά την συνολική εκμετάλλευση των αμπελώνων) είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα μέσα για την παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών. Παράλληλα δημιουργήθηκε ένα ακόμη καινούργιο οινοποιείο, στον νομό Καβάλας, στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης στις πλαγιές του Παγγαίου όρους.

Η δημιουργία υψηλής ποιότητας κρασιών που διακρίνει τη NICO LAZARIDI είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τήρηση υψηλών ποιοτικών προτύπων, που υπαγορεύει η τέχνη της αμπελουργίας, της οινοποίησης και οι ενδεδειγμένες διαδικασίες τυποποίησης των προϊόντων της, τα οποία πιστοποιούνται μέσω του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας, αλλά και πλέον των πλέον σύγχρονων και ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων για οινοποιεία Thesis for Wineries της CGSoft, που από φέτος θα υποστηρίζουν όλα τα τμήματα και τις λειτουργίες της εταιρίας, από τις εργασίες στα αμπελοτεμάχια έως την εμπορική διάθεση των φιαλών στους τελικούς καταναλωτές.

Η ιδιαίτερα τιμητική για την CGSoft επιλογή της NICO LAZARIDI, αναμένεται να διευρυνθεί στο άμεσο μέλλον, καθώς ήδη έχει επιβεβαιωθεί η κοινή αντίληψη των δύο εταιριών για το βέλτιστο δυνατό και πλέον καινοτόμο τεχνολογικά αποτέλεσμα.