MEDITERRA_WINERYjpg

Υπογράφτηκε σήμερα σύμβαση συνεργασίας της οινοποιητικής Mediterra Winery, με τη CGSoft Ltd για την ολοκληρωμένη διαχείριση του συνόλου των δραστηριοτήτων της, με τις εξειδικευμένες, κορυφαίας τεχνολογίας λύσεις μηχανογράφησης οινοποιείων “Thesis.net for Wineries”, που μόνη εδώ και χρόνια διαθέτει στην ελληνική αγορά η CGSoft Ltd. Η απόφαση αυτή της Mediterra, είναι το επιστέγασμα μιας μακράς συνέργιας, στελεχών των 2 εταιριών, στους τομείς του βέλτιστου σχεδιασμού και οργάνωσης state of the art οινοπ/κων μονάδων.

Η “Mediterra Winery” (Creta Olympias S.A), ιδρύθηκε το 1973, στον οικισμό Κουνάβοι, του δήμου Νίκος Καζαντζάκης ,του Ηρακλείου Κρήτης, με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή εμφιαλωμένων κρασιών, υψηλής ποιότητας, από γηγενείς και ξένες ποικιλίες. Βασικός της στόχος, ήταν και παραμένει η διαρκής ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και η πιστότητα στην ποιοτική παραγωγή κρασιών. Αυτό που ξεκίνησε σαν… όνειρο, απέκτησε βάσεις στα μέσα της περασμένης δεκαετίας με την εξαγορά της Mediterra απ’ τον όμιλο ΔΕΜΚΟ του Δημ. Κοντομηνά. Με την αλλαγή αυτή η Mediterra άλλαξε σελίδα και ξεκίνησε γι’ αυτήν μια φάση δυναμικής αναδιοργάνωσης με σκοπό να την κατατάξει στις πιο σημαντικές οινικές δυνάμεις της Ελλάδας. Έτσι, το 2008 ολοκληρώνεται ένα επενδυτικό σχέδιο, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που αφορά την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας, με την αγορά νέων δεξαμενών, οινοποιητών & μηχανολογικού εξοπλισμού, τoν εκσυγχρονισμό του εμφιαλωτηρίου/χημείου, τη βελτίωση κτιριακών υποδομών & μηχ/λογικού εξοπλισμού, την δημιουργία νέας κάβας δυναμικότητας 400 βαρελιών, την δημιουργία χώρου υποδοχής επισκεπτών που περιλαμβάνει, εκθετήριο προϊόντων, αίθουσα γευσιγνωσίας & συνεδριακό χώρο και τέλος παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση & την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου.

mediterra_team

Σήμερα, η Mediterra είν΄ ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο οινοποιείο, δυναμικότητας 40.000 hl στην αμπελουργική ζώνη Ονομασίας Προέλευσης Πεζά με ηγετική θέση ανάμεσα στις ελληνικές οινοποιητικές εταιρείες. Διαθέτει οργανωμένα τμήματα πωλήσεων, εξαγωγών και marketing με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, ενώ τα κρασιά της έχουν πλέον κερδίσει την αποδοχή των καταναλωτών για την εκλεκτή ποιότητα και γεύση τους, καθώς αποτελούν μια από τις καλύτερες ‘value for money’ επιλογές.

Η ολοκληρωμένη συνεργασία της με τη CGSoft και η ολοκληρωμένη online παρακολούθηση, τόσο της παραγωγής, όσο και της εμπορικής διάθεσης των προϊόντων, με τις εξειδικευμένες λύσεις, που προσφέρει η πλατφόρμα λογισμικού Thesis.net, σε όλα τα ελληνικά οινοποιεία, αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμη σταθμό, στην πορεία της εταιρίας, προς την κορυφή του κλάδου, όπως εδώ και μια δεκαετία σταθερά και με προγραμματισμό βαδίζει, αλλά και την εδραίωσή της ως μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές μονάδες οίνου της χώρας.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του ‘16, περιλαμβάνει την παραμετροποίηση και εγκατάσταση μιας σειράς προϊόντων (π.χ. Thesis.net ERP for Wineries, CRM, BI, Logistics, Mobile, Β2Β), που καθιστούν τη Mediterra Winery, πρωτοπόρο στην ενιαία, ολοκληρωμένη διαχείριση όλων των σταδίων παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων, απ’ το αμπέλι μέχρι το ποτήρι του καταναλωτή και της επιτρέπουν να σχεδιάζει με σιγουριά ακόμη ψηλότερους στόχους στο μέλλον. Παράλληλα, αποτελεί μια ακόμη, σημαντική, επιβράβευση της CGSoft και της προσπάθειας όλων των στελεχών της, να προσφέρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.