cair-cgsoft

Ποιος αλήθεια δεν γνωρίζει την CAIR και το ιστορικό της λογότυπο; Μπορεί να μην έχει πια την ξεχωριστή λάμψη του παρελθόντος, όταν μονοπωλούσε όλες τις όμορφες στιγμές μας και τον χώρο των αφρωδών ελληνικών οίνων, ως το μοναδικό οινοποιείο που παρήγαγε φυσικό αφρώδη οίνο με την παραδοσιακή γαλλική μέθοδο της δευτερογενούς ζύμωσης μέσα στη φιάλη. Μπορεί να πέρασε και αυτή, όπως οι περισσότερες σχεδόν επιχειρήσεις του κλάδου, δύσκολες μέρες τα περασμένα χρόνια. Παρόλα αυτά, με την σχεδόν ενός αιώνα ιστορία,* την τεχνογνωσία και κυρίως, με την προσπάθεια της διοίκησης και όλων των μελών της για βέλτιστη λειτουργία σύμφωνα με τα κριτήρια μιας πολύ ανταγωνιστικής αγοράς, παραμένει μέχρι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες οινοποιίες στην Ελλάδα, που επενδύει συνεχώς στον εκσυγχρονισμό και στην ποιότητα (η πρώτη ελληνική μονάδα που εφάρμοσε τον «ειλικρινή τρύγο»), με σταθερό πάντα στόχο, την παραγωγή και προώθηση ποιοτικών κρασιών (όλα σχεδόν τα κρασιά της CAIR έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς) που παράγονται από τον ροδίτικο Π.Ο.Π πολυποικιλιακό (αθήρι, ασύρτικο, μαλαγουζιά, μανδηλαριά, μαυροθήρικο, μοσχάτο, cabernet, chardonnay, merlot, sauvignon, syrah tempranillo κ.α.) αμπελώνα.

Στο πλαίσιο αυτό, η επιλογή της διοίκησης να συνδέσει το πολυετές πρόγραμμα εξυγίανσης και τον στρατηγικό της σχεδιασμό για μια νέα πρωτοπόρο εποχή της CAIR Α.Ε., με την πλήρη μηχανογράφηση όλων των σταδίων της παραγωγής, μέσω της πλήρους αξιοποίησης του Thesis Winery, της μόνης, εξειδικευμένης, ελληνικής εφαρμογής ολοκληρωμένης διαχείρισης οινοποιητικών και αμπελοκαλλιεργητικών μονάδων, που εδώ και μια δεκαετία προσφέρει με επιτυχία η CGSoft στην αγορά, είναι σίγουρα τιμητική για εμάς και ταυτόχρονα κίνητρο για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε state of the art προϊόντα σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Αφού… πιούμε ένα ποτήρι σαμπάνια.

* Η C.A.I.R. ή ή «Compagnia Agroicola Industiale Rodi», όπως ήταν η αρχική ονομασία, ιδρύθηκε το 1928 από Ιταλούς επιχειρηματίες. Με την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα το 1948, πέρασε σε ελληνικά χέρια (πρώτος Έλληνας ιδιοκτήτης της CAIR ήταν ο Μποδοσάκης), ενώ το 1957 έγινε πώληση των μετοχών στην ένωση αγροτικών συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Δωδεκανήσου. Σήμερα, η CAIR AE λειτουργεί ως θυγατρική της Ένωσης Δωδεκανήσου, που έχει ως μέλη της κατά κύριο λόγο τους τοπικούς σταφυλοπαραγωγούς.