Νέα δεδομένα στον κλάδο ακινήτων μέσω της συνεργασίας CGSoftAsk Wire

 

Η CGSoft, πρωτοπόρος στις λύσεις λογισμικού Real Estate, και η Ask Wire, πάροχος πληροφοριών ακίνητης περιουσίας, ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία με στόχο την διαμόρφωση νέων δεδομένων στον κλάδο των ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο. Η συνεργασία θα προσφέρει υπηρεσίες όπως προφίλ ιδιοκτησίας, χωρικές αναλύσεις και εξειδικευμένα δεδομένα για τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων, ενίσχυση περιβαλλοντικών και άλλων ESG δεδομένων, διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων και παροχή δεδομένων για τη δυναμική της αγοράς ακινήτων.

 

Η CGSoft, με 35ετή εμπειρία στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην υποστήριξη business software, διαπρέπει στη δημιουργία εφαρμογών ολοκληρωμένης διαχείρισης ακινήτων μέσω της σουίτας Thesis Property. Με υπερσύγχρονες, πλήρως προσαρμόσιμες λύσεις σε ένα ενιαίο περιβάλλον καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε επιχείρησης, προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες διαχείρισης τόσο μικρών όσο και μεγάλων χαρτοφυλακίων ακινήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ανάμεσα στους πελάτες της CGSoft είναι όλες οι ελληνικές συστημικές τράπεζες, η ΕΤΑΔ, η ΕΡΤ, οι περισσότεροι από τους Servicers (Cepal, Cerved, DoValue, Horizor, Pepper, UCI, κ.α.)  και επιχειρηματικοί όμιλοι με ηγετική θέση στην αγορά (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ, Imerys, Lafarge Holcim ΑΓΕΤ Ηρακλής, Victus Networks, IMO Property Investments κ.α.).

 

Η Ask Wire, Pan Finance Award Winner 2022, ως καλύτερη Fintech για ακίνητα, παρέχει δεδομένα και αναλύσεις σε επιχειρήσεις και καταναλωτές για τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων. Καταρτίζει ολοκληρωμένα προφίλ για κάθε ιδιοκτησία, θέτοντας τα θεμέλια  για τη δημιουργία καινοτόμων και στοχευμένων προϊόντων και υπηρεσιών, εξορθολογισμό των ρυθμιστικών εκθέσεων, παρακολούθηση περιβαλλοντικών και κλιματικών κινδύνων και διευκόλυνση διαδικτυακών συναλλαγών. Ανάμεσα στους πελάτες της είναι συστημικές τράπεζες, η Κυπριακή Δημοκρατία, ασφαλιστικές εταιρείες και ιδιωτικοί οργανισμοί με ηγετική θέση στην αγορά.

 

Η συνεργασία Ask Wire και CGSoft θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις του κλάδου, που αξιοποιούν ήδη ή θα αξιοποιήσουν στο μέλλον τη σουίτα Thesis Property, να αντλήσουν άμεσα και με φιλικό για τους χρήστες τρόπο, χρήσιμες πληροφορίες, όπως δεδομένα για την κτηματαγορά, ESG δεδομένα και αυτοματοποιημένες λύσεις για ακίνητα σε Ελλάδα και Κύπρο, να αυτοματοποιήσουν διαδικασίες και να αναπτύξουν μοντέλα αποτιμήσεις ακινήτων και εκτιμήσεις περιβαλλοντικών κινδύνων.

 

Η συνεργασία θα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τις τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και δανείων, καθώς και ασφαλιστικές εταιρείες, αφού η αγορά ακινήτων εισέρχεται σε περίοδο επιταχυνόμενης αυτοματοποίησης και δραστηριότητας, με αυξημένες απαιτήσεις ρυθμιστικών αναφορών και ελέγχου.

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινά αυτή η συνεργασία με την CGSoft», δήλωσε ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire. “Η σύζευξη των καινοτόμων λύσεων μας με το λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας της CGSoft, θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες, να αυτοματοποιήσουν διαδικασίες και να αναπτύξουν μοντέλα αποτίμησης ακινήτων και εκτίμησης περιβαλλοντικών κινδύνων».

 

Ο Γενικός Διευθυντής της CGSoft, Μίλτος Γάκης, εξέφρασε τον ίδιο ενθουσιασμό για τη συνεργασία με την Ask Wire. «Τα προφίλ ιδιοκτησίας, τα δεδομένα αγοράς ακινήτων, τα περιβαλλοντικά δεδομένα και οι εξελιγμένες χωρικές αναλύσεις θα εμπλουτίσουν σημαντικά τις λύσεις λογισμικού μας, προσφέροντας στους χρήστες των εφαρμογών Thesis Property ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων».

 

Η συνεργασία CGSoft και Ask Wire, είναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο βήμα στον κλάδο των ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο. Θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, να διαχειρίζονται τους κινδύνους και να αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων.