Πριν από λίγες ημέρες, σας είχαμε γράψει για κάποια σημαντικά νέα από τον κλάδο των οινοποιών, που περιμέναμε να μας έλθουν τις επόμενες εβδομάδες από το εξωτερικό. Τελικά, τα πράγματα έτρεξαν πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε και πλέον μπορούμε να σας ανακοινώσουμε πως η έναρξη της πρώτης υλοποίησης της γαλλικής έκδοσης του Thesis Winery, σε οινοποιείο της Αλσατίας είναι γεγονός!

Η γαλλική έκδοση του Thesis Winery, που αναπτύχθηκε το τελευταίο εξάμηνο, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας σε επίπεδο εκπόνησης πρακτικών εργασιών (stages étudiants) με το Ecole d’Ingénieurs en Informatique του eXia Cesi του Στρασβούργου, περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες τροποποιήσεις αλλά και διευκολύνσεις προκειμένου να καλύψει με πληρότητα τις τοπικές ανάγκες μιας περιοχής με αρκετές ομοιότητες αλλά και εξίσου πολυπληθείς και ουσιαστικές διαφορές με εκείνες του ελληνικού αμπελώνα. Με την ολοκλήρωσή της πριν μόλις έναν μήνα, παρουσιάστηκε σε οινοποιητικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής (Grand Est), αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια και έχει ήδη επιλεγεί να εγκατασταθεί πιλοτικά, από δύο ιδιοκτήτες, διαφορετικού μεγέθους και μεθοδολογίας ανάπτυξης, οινοποιείων της Αλσατίας.

Η πρώτη -σχετικά μικρότερη σε μέγεθος παραγωγής- υλοποίηση μάλιστα, που ξεκίνησε ήδη στo Domaine Durrmann, ιδρυτικό μέλος μιας συνεργασίας βιολογικών και βιοδυναμικών αμπελοκαλλιεργητών και οινοποιών στη Γαλλία και τη Β. Ιταλία, αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές δίμηνο. Η έμπρακτη αποδοχή της λύσης μας, σε μια τόσο ιστορική και σημαντική αγορά κρασιού όπως η γαλλική, καθώς και οι προοπτικές για ανάπτυξη της εταιρίας και του προϊόντος που δημιουργεί αυτή η επιτυχία, δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει υπερηφάνεια, αλλά και αισιοδοξία για όσα έρχονται τον επόμενο χρόνο.

Ευχαριστούμε πολύ όσους άμεσα ή/και έμμεσα βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του στόχου και ανανεώνουμε με όλους το ραντεβού μας με φρέσκα νέα και ειδήσεις, σύντομα…