Σε συνέχεια των σχετικών ελέγχων του διεθνούς οίκου Bureau Veritas, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη ετήσια αξιολόγηση της CGSoft, σε ότι αφορά την εφαρμογή του προτύπου διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών ISO 27001:2013. Χθες μάλιστα, λάβαμε και επισήμως την σχετική πιστοποίηση για το σύνολο των δραστηριοτήτων μας (σχεδιασμό, πωλήσεις, ανάπτυξη και υποστήριξη εφαρμογών λογισμικού). Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζουμε πως το ως άνω σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών, αποτελεί μέρος ενός ενιαίου συστήματος διαχείρισης που έχει αναπτύξει και εφαρμόζει η CGSoft, και το οποίο πέραν του ISO/IEC 27001 περιλαμβάνει ISO 9001:2015.

Το πρότυπο ISO/IEC 27001:2013 επιτυγχάνει μέσω δομημένης και αυστηρά καθορισμένης διαδικασίας τον επιθυμητό στόχο που η Διοίκηση της CGSoft έχει υιοθετήσει, με την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου κεντρικά διαχειριζόμενου Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας της Πληροφορίας (ΣΔΑΠ). Το ΣΔΑΠ εξελίσσεται δυναμικά με τον ίδιο ρυθμό που εξελίσσεται και η εταιρεία βάσει συγκεκριμένων Πολιτικών, Οδηγιών, Διαδικασιών και Λοιπών Υποστηρικτικών Εγγράφων που έχουν υλοποιηθεί. Ο διαρκής έλεγχος και η εκτίμηση του κινδύνου που επιτυγχάνεται με την υιοθέτηση του προτύπου εξασφαλίζει με απόλυτο τρόπο το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας των πόρων που διαθέτει η CGSoft για την επίτευξη των επιχειρησιακών της στόχων. Με τον τρόπο αυτό, πέραν όλων των άλλων εξασφαλίζεται ο άμεσος περιορισμός του κινδύνου σε τομείς που αυτός υφίσταται καθώς και η επίτευξη ενός συνολικά επιθυμητού επιπέδου ασφάλειας σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον λειτουργίας. Η διεθνής αναγνώριση του προτύπου, παρέχει ένα καθολικά αποδεκτό επίπεδο ασφάλειας της πληροφορίας που με οποιοδήποτε τρόπο διαθέτει η επιχείρηση (εσωτερική, πελατών, προμηθευτών, συνεργατών κοκ), ενισχύοντας παράλληλα, τη φήμη, την αναγνωρισιμότητα και την εμβέλεια της CGSoft στο διεθνές περιβάλλον δραστηριοποίησής της.

Thesis ISO Module: Με την ευκαιρία των ανωτέρω και για τη βέλτιστη παρακολούθηση των εφαρμοζομένων πολιτικών και διαδικασιών ασφαλείας, καθώς και για την αυτοματοποιημένη δημιουργία/έκδοση των απαιτουμένων εντύπων, η CGSoft -πρωτοπόρα για μία ακόμα φορά- ανέπτυξε και διαθέτει ένα πλήρες υποσύστημα Thesis ISO. Για την πληρότητα και την αποτελεσματικότητα του Thesis ISO, η CGSoft έλαβε ειδική, έγγραφη μνεία από την αξιολογήτρια εταιρεία (Bureau Veritas), η οποία μεταξύ άλλων, στην τεχνική έκθεσή της, το αποτιμά ως “strong point for managing the documentation of ISMS.”. Το module Thesis ISO, είναι διαθέσιμο και μπορεί κατόπιν φυσικά σχετικής προσφοράς και συμφωνίας, αφού προσαρμοστεί στις εκάστοτε ανάγκες και απαιτήσεις των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, να αξιοποιηθεί από το σύνολο των πελατών/συνεργατών μας, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση επιθυμεί να διαχειριστεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα σύστημα ασφαλείας πληροφοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάστε να επικοινωνήστε μαζί μας. Θα είναι χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε, ή απλά  να σας μεταφέρουμε την όποια τεχνογνωσία διαθέτουμε.