Σε συμφωνία συνεργασίας κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα η CGSoft με το Κτήμα Σκούρα για την πλήρη μηχανογράφηση του τελευταίου με τα κορυφαία προϊόντα λογισμικού Thesis ERP και Thesis Winery καθώς και με τις συμπληρωματικές web και mobile εφαρμογές Thesis MIS, Thesis eShop και Thesis Oeneus.

 

Η μακριά, επιτυχημένη πορεία που διαγράφει το Κτήμα Σκούρα ξεκινά από το 1986, χρονιά που ο ιδρυτής του, Γεώργιος Σκούρας, άρχισε να υλοποιεί το όραμά του για το δικό του κτήμα. Αρχικά, δημιουργήθηκε μια μικρή οινοπαραγωγική μονάδα στην Πυργέλα, ένα μικρό χωριό έξω από το Άργος. Η φυσική συνέχεια ήταν ένα μπουτίκ οινοποιείο μέσα στη ζώνη της Νεμέας. Οι ατελείωτες ώρες χειρωνακτικής εργασίας σε μικρή κλίμακα ήταν μια πολύτιμη σπουδή στο Αγιωργίτικο και στην Ονομασία Προέλευσης Νεμέα. Το 2004 έγινε η εγκατάσταση στο οινοποιείο στο Μαλανδρένι, ένα χωριό ΒΔ του Άργους, μέσα στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας. Οι καινούργιες εγκαταστάσεις αύξησαν τη χωρητικότητα και τις τεχνολογικές υποδομές, αλλά όχι για να γίνουν τα κρασιά πιο τεχνικά, καθώς για την ομάδα Σκούρα, η τεχνολογία είναι ένας τρόπος ελέγχου – τα κρασιά πρέπει να γίνονται μόνο με τις απολύτως απαραίτητες παρεμβάσεις.

 

Το οινοποιείο του Κτήματος Σκούρα είναι μια υπερσύγχρονη οινοπαραγωγική μονάδα ανάμεσα σε αμπελώνες, που σχεδιάστηκε για να καλύψει αφενός την άψογη οινοπαραγωγική διαδικασία, με πολύ υψηλά στάνταρ σε όλα τα στάδια παραγωγής, εμφιάλωσης, ωρίμανσης και συντήρησης του κρασιού και αφετέρου την επισκεψιμότητα, με χώρους ικανούς να φιλοξενήσουν, να μυήσουν, να εκπαιδεύσουν και να διασκεδάσουν τους επισκέπτες. Ο χώρος υποδοχής του σταφυλιού διαθέτει τα πιο μοντέρνα πιεστήρια και δυνατότητα οινοποίησης 800 τόνων σταφυλιού. Ο εξοπλισμός του είναι υψηλού επιπέδου και αποτελείται από 80 ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας για τη ζύμωση και τις άλλες κατεργασίες του κρασιού. Το κελάρι των 1.000 δρύινων βαρελιών, σταθερή θερμοκρασία +14°C και υγρασία 70%, όπως και οι τρεις αποθήκες φύλαξης του εμφιαλωμένου κρασιού με σταθερή θερμοκρασία +16°C και υγρασία 60%, διασφαλίζουν την ωρίμανση των κρασιών σε ιδανικές συνθήκες και εγγυώνται τη σωστή εξέλιξή τους μέσα στη φιάλη. H εμφιαλωτική γραμμή, με δυνατότητα εμφιάλωσης 3.000 φιαλών την ώρα, βρίσκεται σε ξεχωριστό, άπλετο και υγειονομικά άριστο χώρο ενώ Το Εργαστήριο Αναλύσεων, νευραλγικό σημείο του οινοποιείου, όπου εξειδικευμένοι οινολόγοι και γεωπόνοι ελέγχουν κρασιά και αμπέλια και διεξάγουν ερευνητικά και πειραματικά πρωτόκολλα, είναι ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη που έχει συνεργασία με τα εργαστήρια του Liquor Control Board of Ontario (LCBO), του Κρατικού Μονοπωλίου του Οντάριο στον Καναδά.

 

Η ιστορία του Κτήματος Σκούρα εξελίσσεται μαζί με μια ετικέτα έμβλημα: Μέγας Οίνος. Σήμερα, ο Μέγας Οίνος είναι μία από τις πιο συνεπείς παρουσίες στο χώρο του ευρωπαϊκού κρασιού, με αποδεδειγμένη δυνατότητα παλαίωσης που ελάχιστα ελληνικά κρασιά μπορούν να την αγγίξουν. Παράλληλα το Κτήμα Σκούρα παράγει και διαθέτει περισσότερες από 15 ετικέτες λευκών, ροζέ και ερυθρών οίνων, με πλήθος διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

 

Τις βασικές αρχές του ιδρυτή και όλης της ομάδας του Κτήματος Σκούρα και ειδικότερα, την αξιοποίηση της τεχνολογίας αιχμής με στόχο τον έλεγχο και τη διασφάλιση κορυφαίου αποτελέσματος, επιβεβαιώνει η ως άνω στρατηγική επιλογή συνεργασίας με την CGSoft και η απόφαση μηχανογράφησης της επιχείρησης, με τις τελευταίες εκδόσεις των προϊόντων Thesis, που εδώ και χρόνια στηρίζουν με επιτυχία τους επιχειρηματικούς και ποιοτικούς στόχους των ανθρώπων του κλάδου πανελλαδικά. Ταυτόχρονα, η συνεργασία μας με επαγγελματίες καταξιωμένους στην αγορά, με βαθιά γνώση του αντικειμένου τους, εμπειρία και εμβληματικά κρασιά στην πολύχρονη και πολύπλευρη παρουσία τους, πέρα από τιμητική για την CGSoft και τις εφαρμογές Thesis, αναμένεται να εμπλουτίσει, ακόμη περισσότερο, τις γνώσεις των στελεχών μας, αλλά και τις δυνατότητες των προϊόντων μας. Ως τέτοια λοιπόν, είναι για έναν παραπάνω λόγο καλοδεχούμενη.