Πρόγραμμα προώθησης ελληνικών κρασιών σε αγορές τρίτων χωρών

Το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο «Πρόγραμμα προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών», να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι τις 25 Μαΐου, στη Διεύθυνση Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων Φυτικής Παραγωγής. Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 5.218.000 €, για τη διετία 2017-2018, συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κι εθνικά κονδύλια και έχει χώρες-στόχους τις Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά και Κίνα, στις οποίες την τελευταία περίοδο έχουν αναπτυχθεί σημαντικές δραστηριότητες προώθησης των ελληνικών οίνων.

Οι δράσεις, αφορούν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και γευστικές δοκιμές, για καταναλωτές και επαγγελματίες του χώρου. Επιπλέον, προβλέπονται road shows στις πόλεις Adelaide, Sydney και Melbourne της Αυστραλίας, Montréal και Toronto του Καναδά, Chicago και Houston των ΗΠΑ. Παράλληλα, θα οργανωθούν επισκέψεις επαγγελματιών του κρασιού, από τις χώρες – στόχους, με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό αμπελώνα και τις ποικιλίες του, να παρακολουθήσουν την διαδικασία παραγωγής και, φυσικά, να δοκιμάσουν πιστοποιημένους οίνους ποιότητας Ελλήνων οινοποιών.

wines2

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σχετικό σύνδεσμο (διαβάστε εδώ), της ιστοσελίδας του Υπουργείου, ή αν απευθυνθείτε στο αρμόδιο τμήμα (Οίνου & Αλκοολούχων Ποτών). Είναι προφανές ότι, η CGSoft με το κορυφαίο προϊόν λογισμικού, για τον αμπελο-οινικό κλάδο Thesis for Wineries, το μόνο που εγγυάται βέλτιστες διαδικασίες παραγωγής και πλήρη ιχνηλασιμότητα του τελικού προϊόντος, θα ‘ναι και πάλι στο πλευρό των Ελλήνων οινοποιών/συνεργατών της. Καλή επιτυχία σε όλους.